kulturkertek.eu
kertápolás, karbantartás
...mert otthon lenni jó!
ajánlatunk
metszés-gallyazás,
fa kivágás, fásítás,
füvesítés, fűnyírás,
kaszálás, gyomirtás
Koronaalakító metszés minden gyümölcsfajtánál szükséges. Célja, hogy a kívánt forma kialakuljon, terebélyesebb legyen a fa termőfelülete, erősebb ágak alakuljanak ki, illetve a fa minden részét érje a nap. A metszésnek törzserősítő hatása is van: az erős törzs erősebb ágrendszert eredményez így elbírja a bő termést. A ritkító metszéssel érhetjük el, hogy a korona ne sűrűsödjön be - a gomba, a kártevők ott jól érzik magukat, és elszaporodnak. A árnyékos részeken a rügyek nem tudnak kifejlődni, az ágak felkopaszodnak. Idős fáknál a korona elöregedése, felkopaszodása jelzi a szükséges a metszést. Csak az a fa fiatalítható meg, amelynek gyökérzete, törzse, ágai épek. Az ifjítás szükségességét jelzi, hogy a fa sok gyökér- vagy tősarjat hoz, koronája sok vízhajtást nevel.

Füvesítésre a tavaszi, kora őszi időszaka legalkalmasabb, de ha öntözni tudunk, a nyári időszakban is telepíthető gyep. A füvesítést gyomirtással kezdjük. Ezt követi a terület feldolgozása, melynek eredménye az aprómorzsás talaj. A kelő fű számára fontos a nedvesség utánpótlása. Kezdetben sűrűn, keveset öntözzük, hogy a talaj folyamatosan nedves legyen. Amikor a kelő fű elérte a 10 cm-es magasságot, következhet az első fűnyírás. A nyírás hatására a fű hajtásrendszere elágazik, gyökere a mélyebb, nedvesebb talajrétegekben fog kifejlődni.

A kertekben található, korhadt, öreg, odvas, elhalt fákat célszerű kivágni. A bennük megtelepedő rengeteg kártevő előbb-utóbb az egész kert kárára válik. A fák szakszerű elbontása magába foglalja a fa legallyazását, a keletkezett zöldhulladék feldolgozását, és gyökér kiszedését. Ugyanígy a gyomos kert kaszálása, gyomirtása is sok problémától óvja meg a kert tulajdonosát.
...kert, mi több
kulturkertek.eu - 2010 - BLG Media Kft
www.kulturkertek.eu - info@kulturkertek.eu - 06-30-841-1968
füvesítés, gyepszőnyeg, gyeptégla, fűnyírás,
metszés-gallyazás, fakivágás, fásítás,
öntözőrendszer telepítés, automata öntözőrendszer,
exkluzív kertek kialakítása, Japán kert, mediterrán kert, kerti tó, téli kert, szökőkút, híd,
bio kert, bio gyümölcsös, bio veteményes